Treba li vam pas?

Odmah na početku reći ću da je jedini i isključivi motiv zbog kojeg bi bilo tko od vas trebao uzeti psa prije svega ljubav prema psima.

Svima koji misle drugačije, svakako savjetujemo da pročitaju nastavak ovog članka.

Jedini i pravi motiv!

Ljubav prema psima, prema prirodi, onakvoj kakvu ju bez psa ne bi mogli doživjeti i toj malenoj pahuljici pseće dlake koju uzimamo da bi nam bila prijatelj kroz cijeli svoj, nažalost, prekratki pseći život.

Bez takve ljubavi štene nikad neće izrasti u normalnu i pozitivnu osobu, a to je uvjet koji bi svaki vlasnik psa morao ispuniti. Ni vrhunska dresura, ni najbolji odgoj, ni najskuplja hrana, psu ne mogu zamijeniti pažnju i ljubav koju mu vlasnik mora posvetiti. Nepisano je pravilo da psi koji odrastaju okruženi ljubavlju vlasnika i okoline postaju mirni, staloženi, primjerni i druželjubljivi, a oni, koji već u leglu osjete što znači biti ostavljen, zanemaren i nevoljen postaju plahe, bojažljive i nervozne jedinke.

Pas nije stvar, on je vrlo inteligentno živo biće i postupati s njim, na način koji ne zaslužuje, ne samo da je grijeh, nego je i mač s dvije oštrice.

Ukoliko udovoljavate ovom osnovnom zahtjevu koji se postavlja pred svakog vlasnika psa, svakako uzmite štene, po mogućnosti što prije, a ukoliko ne udovoljavate, onda bar pročitajte savjete koje koji slijede:

Pas vam treba da bi štitio vašu imovinu?

Nemojte uzeti psa, uzmite alarm, jeftin je, pouzdan i ne zahtijeva dodatna ulaganja.

Pas vam treba da bi štitio vas?

Nemojte uzeti psa, tjelohranitelj je daleko bolji izbor, smiren, pouzdan, koristi vatreno oružje, a ne zube, a ni s njegovom inteligencijom nećete imati problema.

Pas vam treba da bi istakli svoj status u društvu?

Nemojte uzeti psa, novi mercedes, jaguar ili slično daleko će više pridonijeti vašem ugledu, a jahanje ili tenis sportovi su za vas. Psa treba šetati, a to može biti vrlo naporno.

Pas vam treba da bi zaradili novac na borbama pasa?

Nemojte uzeti psa, vratite se na google, potražite pojam “bolnica za duševne bolesti vrapče”, upamtite adresu i trk tamo.

Pripremite se za duži boravak.

 

 

 

———

Napisao, odabrao, uredio i obradio: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.

 

 

Related posts